Zlatan skojade till sig köttbullar livet ut

Zlatan IbrahimovicZlatan stod för skratten när han gästade ett supportevent i USA under natten till den 18:e februari, svensk tid. Fotbollsspelaren som skulle prata om säsongen men blev personlig när han berättade skämtet om varuhuset IKEA. Något som storbolaget snappade upp på och erbjuder honom nu köttbullar för resten av livet!

“Nä, men intelligenta människor gör det”

Zlatan Ibrahimovic gästade det amerikanska eventet under den 18:e februari i år för att prata om kommande säsong i LA Galaxy. Fotbollsspelaren har gjort succé i laget med 22 mål på 27 matcher men laget hade det tuffare i tabellen och missade slutspel. Förutom att lova bort en gåva till klubben och att slå varje Major League Soccer-rekord under säsongen, bjöd stjärnan också på en IKEA-anekdot.

Han återgav ett samtal som han hade haft med en mäklare och sin fru Helena Seger. När svensken hade flyttat till Los Angeles sa han till sin fru att köpa ett möblerat hus men hon sa att det inte fanns något. Däremot hade hon hittat ett hus utan möbler som hon gillade. Då sa Zlatan till mäklaren att åka till IKEA och köpa allt. Men mäklaren sa att rika människor inte handlar på IKEA. Då sa stjärnan: Nä, men intelligenta människor gör det.

Belönas med köttbullar livet ut

Vidare berättade och hyllade Zlatan de svenska köttbullarna som finns på IKEA, vilket annars är en vara som är svår att hitta i Los Angeles. Det dröjde då inte länge förrän det stora möbelföretaget svarade fotbollsstjärnan genom Twitter. De skriver:

Hej @Ibra_official ! Vi hör att du älskar IKEA, så vi ger dig gratis köttbullar livet ut. Seriöst, besök IKEA-restaurangen i Burbank för lördagens premiärmatch eller när som helst, så bjuder vi på köttbullarna!

Vem som helst hade nog velat vara i Zlatans skor just nu och fått gratis mat varje gång man är på IKEA.

“Intresserad?”

I samma veva passade IKEAs verksamhet i USA att erbjuda honom en möjlighet till samarbete. En ny partner deal för att hitta något sätt att ge tillbaka till samhället. “Intresserad?” skriver IKEA USA på deras officiella Twitter-konto. Många följare kommenterar att det borde vara ett bra partnerskap. De skriver bland annat hejarop och förslag till olika samarbeten.

Något förslag visar att ge mat till USAs hemlösa, öppna en fotbollsplan bredvid Zlatans väggmålning i södra centrum i Los Angeles och någon enstaka vill ha gratis glass för resten av livet, vilket troligtvis inte kommer hända. Bolaget bryr sig om att ge tillbaka till alla i samhället, inte bara till en enstaka glassälskare.

Zlatan har ännu inte svarat den ursprungligen svenska möbeljätten, vad vi vet om i alla fall. Kanske planeras ett samarbete mellan Zlatan och IKEA framöver. Det skulle inte chockera någon då fotbollsstjärnan är ett skyltat ansikte inom flera olika branscher. Bland annat ser vi honom i reklamer för Samsung, Volvo, drycken Vitamin Well, online casinot Bethard, klädvarumärket A-Z by Zlatan och VISA.

IKEA, likt Zlatan, är en internationell symbol för Sverige och svenskt resultat av tillverkning. Att se dessa två parter gå ihop hade absolut varit en förening vi hade kunnat tänka oss. Det är dessutom roligt att se större bolag göra något litet eller mer omfattande för det samfund där de är verksamma. Även större stjärnor som tar chansen till förändring och att göra viktigare saker när de dyker upp, som i ett skämt till exempel.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close