Varför mår vi så bra av att skratta?

Skratt har länge omtalats som en kraftfull och gratis medicin som du inte kan få nog av. Att dela ett skratt med en vän, en partner eller bara en kollega kan vara tillräckligt för att du ska få en bättre dag: oavsett hur dåligt du mår. Skratt förminskar stressnivåerna i din kropp, ökar ditt självförtroende och sägs till och med kunna förbättra ditt immunförsvar. Läs vidare om du gärna vill veta mer om hur och varför vi mår så bra av att skratta.

 

Skratt får dig att må bättre

Vi har alla varit stressade någon gång, antingen på grund av ett skolarbete eller en deadline på jobbet, eller på grund av familje- eller kompisproblem. Men vi har också alla varit med om att ett enda litet skämt kunnat ändra vårat humör totalt.

 

Skratta ihop med någon

Så ja, skratt får dig att må bättre! Men det hjälper inte alltid att bara skratta själv, utan ibland kan det vara viktigt att dela denna sköna känsla med någon. Är du en ensamvarg och behöver få kontakt med någon, varför inte slänga in ett skämt på en sex chat, och kanske visar det sig att personen du snackar med delar samma humor?

 

Att kunna dela roliga stunder med någon är ett måste för att vara lycklig, och oavsett om du har alla vänner redan så kanske det saknas en partner att dela med sig av. Testa dejting, typ IX dejting, och se om du inte hittar någon du kan dela med dig av dina skämt med! Att skratta ihop lindrar dina nerver och hjälper även till att bygga ett bra förhållande.

 

Skratt ökar självförtroendet

Självsäkra människor har oftast en förmåga att oavsett hur dumma grejer de gör så skrattar dem åt sig själva och hanterar deras misstag. Att lära sig skratta åt sig själv hjälper dig att utveckla en förmåga att improvisera och på så sätt minimerar du din stress och bygger upp ett starkare självförtroende.

 

Skratt kan hjälpa dig genom tuffa tider

Alla livets dåliga händelser verkar värre när de inträffar än när vi ser dem i en större bild. Tänk på att ändra perspektiv och leva varje dag som att det vore den sista dagen, och skratta åt problem snarare än att gräva ner dig för djupt i dem. Gör du något pinsamt, skratta! Lås inte in dig på ditt rum och vägra gå ut på flera dagar. Det hjälper inte alltid att sörja.

 

Ett gott skratt bränner kalorier

Sist av allt så förbränner man ju faktiskt kalorier när man skrattar! Det betyder såklart inte att du ska skippa träningen, men ett litet extra skratt om dagen höjer hjärtfrekvensen och kaloriförbrukningen, så lägg till det i ditt dagliga träningsschema!

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close