Lånerelaterade skämt

Lånerelaterade skämtNär du lånar ut pengar till någon gäller det att ha koll på alla papper och skuldsedlar, det fick en amerikansk affärsman erfara. Han hade lånat ut 50 000 dollar till en affärsbekant som inte ville betala tillbaka skulden.

I förtvivlan vände sig affärsmannen till oljemagnaten Rockefeller för att få råd.

– Varför stämmer du honom inte? frågade Rockefeller.

– Jag tänkte inte på att skriva skuldbrev så jag har inget att gå på i en stämningsansökan, svarade affärsmannen.

– Men skriv till honom och kräv tillbaka dina 100 000 dollar då.

– Det kan jag väl inte göra, skulden var ju bara på 50 000 dollar, svarade affärsmannen.

Rockefeller skrockade.

– Just precis, det kommer han också att skriva och påpeka, och då har du ditt skuldbrev.

Om du behöver låna pengar snabbt är det bra att titta igenom olika alternativ så du inte blir lurad eller får betala onödigt mycket i ränta. Ett lån som passar dig är det bästa, eftersom du ska kunna betala tillbaka det också. Jämför mellan olika lånegivare för att hitta de bästa villkoren för just dig. Men om du ska låna pengar av en polare, tänk då på att det är bättre att låna pengar av en pessimist än en optimist eftersom pessimisten sällan väntar sig att få tillbaka pengarna igen.

– Äntligen! I brevet från Inkasso står det att det här brevet är sista påminnelsen så nu slipper vi betala!

Att hålla koll på sin ekonomi är viktigt för att undvika att hamna i trubbel. Tänk på att ekonomisk statistik som en bikini. Det avslöjar en del intressant, men döljer det viktigaste. Misslyckas du med att betala alla dina räkningar i tid kan de gå vidare i processen och det blir klart dyrare för varje otäckt brev du får hem. Inkasso skickar ut några påminnelser innan det går över till Kronofogdemyndigheten. De kan också skicka brev.

– Sedan en tid tillbaka har jag fått otäcka hotbrev som jag är alldeles maktlös emot.

– Det låter allvarligt! Gå till polisen, så hjälper de dig nog.

– Det tror jag tyvärr inte de gör. Breven är från Kronofogdemyndigheten.

Du kanske går i funderingar kring hur du ska spara dina pengar, på vilka sätt du ska investera och liknande? Det roliga är att frågar du fem olika konjunkturexperter så så får du 10 till 15 olika svar. Har du eget företag är nog dessutom den bästa revisorn Jill Johnsson, för då hade hon blivit Avdrags-Jill.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button