Träna med kettlebell

Om du vill ha ett bra träningsredskap hemma, så kan kettlebell vara ett bra val. Du kan välja att ha en, eller flera, med olika vikter. På https://billigfitness.se/collections/kettlebell hittar du flera bra modeller av dessa. Med sådana kan du träna på en mängd olika sätt. Den är bra bland annat för att träna uthållighet, eller för att bygga upp muskelmassa med så väl som du kan ha den för att träna maxstyrka.

När du ska köpa en kettlebell, så är det bra att bestämma vilken vikt som passar dig. De är nämligen olika tunga. Det för att du ska kunna träna olika saker genom att byta vikt. Du bör välja en lättare variant om du ska träna överkroppen. För underkroppen går det bra med lite tyngre vikt.

Hitta bra övningar med kettlebell

Det finns idag grymt många bra övningar du kan göra med en eller två kettlebells. Du kan med fördel söka efter olika övningar på nätet. Ofta finns det bra beskrivande texter så väl som det finns videos att titta på, som visar hur du ska utföra dem. Genom att träna med kettlebell så kan du på ett bra sätt få bättre styrka samt att du även kan träna din uthållighet. Du tränar även upp din flexibilitet. Dessutom ger den dina magmuskler en bra träning.

Två bra övningar

Om du snabbt vill komma igång, så kan du testa dessa två övningar att börja med:

Rodd med kettlebell:

Denna övning utför du genom att du lutar dig framåt så att du aktiverar din bål. Ha en rak rygg och håll en kettlebell i handtaget. Den drar du sedan mot bröstet och sedan tillbaka. Knip dina skuldror mot varandra när du är i toppen samt pressa fram bröstet.

Axelpress med kettlebell:

Håll en kettlebell i ena handen. Sätt din andra handen i midjan. Pressa sedan armen som håller i kettlebellen rakt över huvudet, sedan tillbaka. Upprepa sedan med andra sidan.

 

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close