Löpband hemma – först steget till ett eget gym

För att grunda ett eget gym krävs en del planering och att sätta upp realistiska mål. Det är inte bara att hitta en lämplig lokal och att fylla den med vikter och andra redskap. Det gäller att göra de rätta valen för att locka till sig kunderna.

Redskap

Att göra en liten research innan man börjar investera i dyra maskiner och redskap är ett måste. Det gäller att ställa sig några frågor.

  • Vad är det som de flesta kunderna kommer att använda sig av för redskap?
  • Lönar det sig att vara innovativ och att köpa någon speciellt exotisk maskin för dyra pengar?

De mest grundläggande redskapen på ett gym är löpband, motionscyklar och olika vikter med tillbehör. Hitta löpband från Kettler, Toorx och Top sport till din träning på fitnessshoppen.se, där du även kan hitta andra redskap som behövs till gymmet.

Plats

Att starta ett gym på ett strategiskt bra ställe är extremt viktigt för att locka till sig de rätta kunderna. Man bör ställa sig några frågor innan man bestämmer sig för området.

  • Vilka slags människor bor i området?
  • Vilken åldersgrupp riktar sig gymmet mot?
  • Planerar du ett “lyxgym” som kommer att uppta en högre avgift, eller kommer det att bli ett gym med en mer överkomlig månadsavgift?
  • Finns det många andra liknande gym i närheten?

I ett område med en äldre population är det mer smart att satsa på redskap som lämpar sig för den åldersgruppen. I ett område med många andra gym i närheten kan det vara svårt att locka till sig kunder, och då är det viktigt att vara innovativ och komma upp med nya idéer.

Reklam

För att locka till sig kunder är det väldigt viktigt att göra reklam för gymmet på de rätta vägarna. I dagens digitala värld är det bäst att göra reklam på de rätta kanalerna på sociala medier.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close