Tips för renovering av ditt hus

Har det redan blivit dags att renovera ditt hus? Igen? Oavsett om du räknar det som ett långsiktigt projekt eller om det handlar om några snabba fix så är du förmodligen på jakt efter smarta tips som får dig att lyckas med renoveringen. Här kommer några snabba riktlinjer du inte får glömma.

Måla om

Den svenska vintern sliter mycket på huset, och framförallt färgen i ditt hus. Och det är också något som du enkelt kan klara av att göra själv. Så om färgen börjat flagna på din fasad eller dina utemöbler så är det bara att komma igång. Förarbetet är viktigast: både för hållbarhet och för att få det bästa resultatet. Spackla, tvätta och skrapa, tills du är nöjd. Och gör det så en gång till, för säkerhets skull. Välj gärna samma kulör som du redan har, så gör du det mycket lättare för dig själv. Skydda fönsterglas och dörrar med plast och maskeringstejp och ta bort tätningslist.

Täta fönstren

Nu när vi är igång med att nämna fönstren så är det n mycket bra idé att att gå igång med att undersöka hur din isolering ser ut, framförallt när det gäller en av de största bovarna vintertid; dina fönster. Se över fönsterbleck och överbleck. Det är viktigt att du undersöker framförallt underdelen av fönstret så att den inte har skador, liksom  fönsterbleck och överbleck. Kontrollera och komplettera alltid tätningslister så kan du undvika dyrbart värmeläckage, och sluta av elda för kråkorna! Om du märker att du behöver byta ut hela eller delar av fönstren kan du gå in på https://www.sparfonster.se och se vilka erbjudanden de har till dig där.

 

Modell av hus på gräsmatta
Ibland kan du behöva plocka isär ditt hus för att få det som du vill ha det!

Vem kan hjälp dig renovera?

Utnyttja renoveringen som en ursäkt att gå den där kursen i tapetsering eller snickeri som du alltid längtat efter att gå. Om du sen blir än så duktig och händig att du klarar allt, så är det ändå inget att skämmas över att ta hjälp av professionella eller av vänner och bekanta. Har du en kommande födelsedag? Så kan du bjuda in släkt och vänner till en arbetshelg som de kan ge som present till dig. Det kan bli både trevligt och effektivt att jobba ihop. Och så bjuder du på tårta. Gå en kurs i tapetsering, snickeri eller fönsterrenovering.

Välj rätt årstid

Lika viktigt som att du funderar över vem som ska vara med och renovera huset med dig är att du planerar in NÄR du ska sätta igång. Att lägga tak, måla fasad, och gräva ur grunden ska inte göras under kalla våta månader. Vänta med det till semester-lata dagar på sommaren. Och kom ihåg att ta den tid du behöver. Det blir ofta både billigare och bättre om du låter renoveringen ta den tid du behöver  Gapa eller inte över mer än vad du kan klara av, utan ta det hellre i småbitar under flera års tid.

Är du även intresserad av vad du kan göra för att få bättre stämning och luft på kontoret så kan du använda dessa tips som ett fönster för dig som vill veta mer om hur du moderniserar ditt teknologiska kontor.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close