Tips för inredning av ditt vardagsrum

ANNONS

Oavsett om du ska inreda ett helt nytt vardagsrum eller om du vill förnya det du har, så tänkte vi ge dig lite bra tips kring detta. Det finns ju en del att tänka på när man ska inreda hemma, oavsett vad det är för rum. Just vardagsrummet är ett rum som används till många olika saker. Det är där man kan titta på tv, eller bara lägga sig i soffan för att koppla av en stund efter jobbet. Det är även ett rum att umgås i, med familjen, eller med vänner över en spelkväll. Inredning är oftast personlig och om du vill ha det på ett visst sätt, så är det så klart inget som hindrar dig att göra det just så. Det du kan försöka undvika, det är att ge känslan av att det är ett showrum. Det bör alltså inte vara allt för tillrättalagt. Blanda gärna möbler, med både nytt och gammalt. Eller blanda olika stilar.

 

I vardagsrummet vill man ju gärna sitta bekvämt och då är det rätt bra att satsa på att välja soffa och fåtölj med omsorg. Ha en bra balans med alla möbler, samt plocka gärna in lite textil i form av fina kuddar i soffan och en skön pläd i fåtöljen. Inred även med mattor, snygga tavlor på väggarna samt olika inredningsdetaljer du tycker om. Det är även fint att få in mycket växter.

Välja rätt fåtölj och soffa

En del föredrar att ha bara en soffa, andra vill ha en tresitts och en tvåsitts-soffa och så finns det de som föredrar att ha en soffa och en fåtölj. Om du har stort vardagsrum, så kan du ha två olika soffor samt en läsfåtölj vid sidan av.

När det gäller fåtöljer, så finns det många olika modeller att välja på. Dels finns det de som matchar en soffdel. Sedan finns det separata fåtöljer som pryder sin plats på egen hand. När du ska välja fåtölj, välj då efter vad den ska ha för funktion. Om det ska vara för att sitta i framför din tv eller om det ska vara en skön läsfåtölj med hög rygg och armstöd. Det finns även solitärfåtölj. Den kan vara för att bryta av med mot andra möbler till exempel.

När det gäller att välja soffa, så välj även den med omsorg. Den bör ju främst vara skön att både sitta och ligga i. Sen gör det inte något om den även är snygg att se på. Försök att provsitta så många soffor du kan för att hitta rätt för dig.

Fundera även på vad för material som passar dig, både när det gäller fåtölj och soffa. Om du har barn eller djur, så kan det vara att föredra ett material som är rätt att göra rent. Du bör även mäta i ditt vardagsrum där du har tänkt ställa dina möbler. Det så att du köper rätt mått på soffan och fåtöljen. Kolla även av så att du får in den genom ytterdörren!

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button