Olika händiga hjälpmedel för äldre

Sponsrat innehåll

Alla förtjänar en enkel, smidig samt trevlig vardag – och detta gäller självfallet även för seniorerna i samhället. För att uppnå det här målet kan det dock behövas diverse verktyg, redskap och andra hjälpmedel för att underlätta vid olika tillstånd eller för att förbättra tillgängligheten till olika platser. Nedan ska vi ta en titt på olika hjälpmedel för äldre eller individer med funktionshinder, de som har drabbats av inkontinens och helt enkelt de som är i behov av särskild utrustning.

Hjälpmedel för äldre

Ta dig över trösklar med din rullstol

Trösklar är en av de största fienderna för en rullstol. Det kan både kännas obekvämt och vara osäkert att köra över en hög tröskel med en rullstol, så se till så att du gör upplevelsen tryggare. Allt som krävs är att vända dig till en rullstolsramp. Dessa hjälpmedel kan du hitta i flera olika storlekar, material och viktkapaciteter, så det är mer än möjligt att lägga vantarna på den mest lämpliga rampen för dig.

Ta reda på hur mycket du och din rullstol väger tillsammans för att välja ut en lämplig ramp. Via specifikationerna kan du ta reda på vilken viktkapacitet rampen har så att du vet huruvida den kommer att fungera väl i ditt hem eller inte. Tänk även på att vissa ramper är mycket tunga medan andra är lättviktsalternativ för dig som ibland behöver flytta på rampen. Du kan till och med få tag på hopfällbara modeller för smidig förvaring.

Hitta ett lämpligt inkontinensskydd

Det är allt annat än roligt att drabbas av inkontinens, men lyckligtvis nog finns det ett sätt att se till så att du slipper att oroa dig på en daglig basis. Här talar vi specifikt om inkontinensskydd. Det här hjälpmedlet kommer antingen i form av en binda eller en byxblöja, och skyddet ser till så att dina byxor förblir torra om du lider av ofrivilligt urinläckage. Det här är inte ett ovanligt tillstånd för seniorer, men det finns även yngre personer som av olika skäl drabbas av inkontinens.

Beroende på hur mycket som läcker kan ett inkontinensskydd med antingen låg eller hög absorptionsförmåga vara att föredra. Det brukar röra sig om en skala där exempelvis 1 har den lägsta uppsugningsförmågan medan 4 har den högsta. Välj ett passande hjälpmedel för dig utefter dina behov och se till så att du aldrig mer behöver oroa dig.

Relaterade artiklar

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button