Världens roligaste vadslagning

Kanske har du någon gång slagit vad med kompisarna, lite på skoj så där? Kanske ni gissat vem som skulle vinna en tävling eller vem som skulle kunna hålla sig borta från godis en hel månad. Eller så har ni utmanat varandra till att hitta på någonting riktigt tokigt. Springa naken runt kvarteret eller be den snygga servitrisen om en dejt. Du har säkert minst en kompis i gänget som alltid är den som ska vara värst och utmanar andra med både det ena och det andra. Visst kan det vara kul med att slå vad men en del människor tar det bara längre än alla andra. Här ska vi ta upp några av världens kanske roligaste och tokigaste vadslagningar.

Vadslagning som livsstil

Några som gjort vadslagning till en livsstil är de professionella personerna som har sitt levebröd runt borden på de stora hotellen i Las Vegas. En känd profil i Las Vegas är Phil Ivey och han är en person som aldrig säger nej till ett bra vad. Han utmanades av sin vän, Tom Dawn, att leva ett år som vegetarian. Inte så galet kan man kanske tycka men det roliga bestod i summan de slagit vad om, en miljon dollar. Nu varade inte vadet så länge som ett år utan efter endast tre veckor så gav Ivey upp och gjorde en uppgörelse med Dawn att betala 150 000 dollar för att kunna avsluta vadet. Phil Ivey lärde sig inte någonting av detta utan han slog senare vad med ett par andra vänner att han inte skulle äta socker eller kolhydrater på en månad. Också denna gång föll han till föga och avslutade vadet i förtid.

Photo by LasVegasVegas Flipchip Poker and Las Vegas Photo Galleries, CC BY-SA 3.0

Värsta vadet

Det finns vissa som inte nöjer sig med att ändra kosten utan går så långt som att även ändra sin kropp för att vinna ett vad. Detta måste nog klassas som att vara ett av de mest galna vad som slagits i världshistorien. 1996 accepterade magikern Brian Zembic att han skulle operera in bröstimplantat och behålla dem i ett år. Nu skulle man kunna tro att summan de slog vad om borde vara mycket högre än att ”bara” äta vegetariskt i ett år. Men, nej, så var det inte utan summan var mycket lägre, endast 100 000 dollar. Så, vad hände sen efter ett år när vadet var över? Rusade Zembic till närmaste plastikkirurg för att plocka ur dem? Nej, det galnaste med denna historia är att han inte tog ut dem direkt. Faktum är att han fortfarande har dem kvar!

Vågat vad

Det är inte bara rika risktagare som vill slå vad om roliga och udda saker. Även vanligt folk kan få för sig att vilja gissa utgången av någon udda händelse. Då är det tack och lov att det finns bookmakers som accepterar de flesta vad. 1989 gick en hugad man vid namn Welshman in på ett sådant kontor och ville lägga 50 dollar på några saker som han trodde skulle bestå år 2000. På listan fanns TV-såporna Home and Away, Neighbours och Eastenders, som han förutspådde skulle sändas fortfarande vid millennieskiftet. Vidare så förutspådde han att Cliff Richard skulle vara adlad och att rockbandet U2 fortfarande skulle spela tillsammans. Ganska vågade saker att slå vad om eftersom det skulle gå 11 år framåt i tiden plus att de alla var saker som han själv inte skulle kunna påverka det minsta lilla. Alla sakerna slog in och Welshman kunde kvittera ut en nätt summa av 320 000 dollar att börja det nya årtusendet med.

Photo by Cliff Richard, CC BY-SA 2.0

Utomjordiskt vad

Om du nu känner dig sugen på att själv satsa pengar på någonting udda så ska du här få några förslag på saker som det går att slå vad om. En populär sak att gissa på är när det ska finnas bevis för att utomjordingar existerar. En firma erbjuder dig 22 gånger pengarna om utomjordiskt liv kommer att kunna bevisas under 2019 men endast sju gånger pengarna om det kommer att bevisas 2020 eller senare. En mycket bisarr sak att gissa på är när jorden ska gå under. Den stora frågan blir ju då inte när utan mer hur ska pengarna kunna tas ut om man vinner? Ett problem är också att det inte riktigt är specificerat exakt hur jordens undergång ska definieras. Vinsten kanske betalas ut i konserver och torrfoder om det nu skulle inträffa. Tills sist ska vi avsluta med ett av världens kanske mest rörande vad. Det gjordes av pappan till den engelska fotbollsmålvakten Chris Kirkland. 1997 när hans son var en ung lovande talang satsade pappan 90 pund på att hans son skulle delta i en landskamp för det engelska landslaget innan han fyllde 30. Om han vann? Ja, 12 år senare kunde pappan kvittera ut närmare 10 000 pund när sonen spelade andra halvan av en vänskapsmatch mot Grekland.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close