Välkomna dina anställda tillbaka

Sommaren står i full blom och många njuter av sköna semesterdagar eller kanske en längre föräldraledighet. Men i sinom tid är det dags att komma tillbaka till arbetslivet igen.

Smidig återkomst

När det är dags att komma tillbaka till kontoret efter en lång ledighet kan det kännas lite jobbigt. Vardagslivets självklara rutiner känns långt borta och det är kanske inte helt lätt att hitta tillbaka till dem med en gång. Se till att dina anställda får en så smidig reboarding som möjligt till kontoret. Det är inte bara efter en semester som det är viktigt med en lyckad reboarding, utan det finns tillfällen då en anställd är borta längre tid än så, till exempel vid en föräldraledighet.

Det är viktigt att dina anställda känner sig trygga med att återvända efter en längre tids frånvaro. Kanske har mycket på företagets ändrats och högst troligt har även nya rutiner tillkommit. Och även om det inte har förändrats så mycket på själva företaget, kan det vara som så att livet för den anställda förändrats vilket gör betydelsen av en lyckad reboarding än mer betydelsefull. Alla som har blivit föräldrar vet till exempel hur mycket livet förändras när man får barn. Vardagslivet blir aldrig mer densamma och det berömda livspusslet tar fart.

Förbered väl och kommunicera

Några punkter är värda att tänka extra på för att dina anställda ska känna sig välkomna och delaktiga när de återvänder till kontoret. Först och främst gäller det självklart att den anställda har rätt utrustning för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Se till att allt är väl förberett!
Försäkra dig även om att den anställda får reda på eventuella förändringar som skett inom företaget redan innan återkomsten. Detta görs med fördel med hjälp av en så kallad digital modul.
Slutligen, kommunicera med den anställda och var tillgänglig för alla frågor som kan tänkas komma upp.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button