Så väljer du rätt lån på nätet

Det finns idag ett mycket stort antal olika långivare på nätet att välja mellan – och det kan vara svårt att på egen hand komma fram till vilken av alla dessa aktörer som har de mest fördelaktiga villkoren. Många långivare erbjuder dessutom varierande räntor, vilka inte specificeras förrän efter låneansökan är gjord. Detta eftersom räntan baseras på de uppgifter som kommer fram i ansökan.

 

Så hur gör man när man behöver låna pengar, för att säkerställa att man faktiskt får det lån som har de för en själv mest fördelaktiga villkoren? Faktum är att det faktiskt finns en väldigt enkel genväg att ta – man kan använda sig av en låneförmedlare.

 

Vad gör en låneförmedlare?

Varför kryper norrmännen runt på golvet i butikerna?

 

De letar efter låga priser!

 

Eftersom vi inte är norrmän, väljer vi istället att när vi vill låna pengar till låga priser använda oss av en låneförmedlare. Det finns flera aktörer som specialiserat sig på detta – exempelvis Zmarta, en seriös aktör som har många långivare knutna till sig.

 

En låneförmedlare är inte en egentlig långivare – istället hjälper aktören dig att ansöka om lån hos flera aktörer samtidigt – men med bara en enda kreditupplysning. På så vis kan du få fram det lån som har de villkor som passar bäst för just den situation du befinner dig i här i livet.

 

Att ta hjälp av en låneförmedlare kan spara dig mycket pengar varje år, och det är en tjänst som är helt kostnadsfri att använda. Detta för att låneförmedlaren får provision varje gång de lyckas förmedla en ny kund till en långivare – och på så vis blir tjänsten helt utan kostnad för dig som användare.

 

Hur fungerar det att låna via en låneförmedlare?

Att ansöka om lån via en låneförmedlare är mycket enkelt. Du fyller i en ansökan direkt på hemsidan, där du anger önskat lånebelopp samt önskad återbetalningstid.

 

Därefter får du fylla i dina personuppgifter och hur din nuvarande inkomstsituation ser ut. När ansökan är gjord kommer en kreditupplysning tas, och din ansökan går ut till alla långivare som är knutna till låneförmedlaren.

 

Därefter är det upp till varje enskild långivare att besluta om de vill bevilja ditt lån eller ej. Eftersom kraven för utlån kan variera bland de olika långivarna kan du vara aktuell för en långivare, medan du kanske inte är aktuell för en annan. De långivare som beviljat din ansökan skickar ut ett låneerbjudande till dig, och du kan därefter jämföra de olika erbjudanden du fått, för att välja det som som ger dig de mest fördelaktiga villkoren.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close