Dogecoin Kurs: När är den bästa tiden att köpa DOGE?

Dogecoin kan ha börjat som ett skämt, men är nu riktiga pengar. I teorin borde det vara lätt att göra vinst på Dogecoin-handel. Det är bara att köpa DOGE-mynt när Dogecoin-priset är lågt och sälja dem när priset återhämtar sig. Köp lågt och sälj högt – den grundläggande regeln för investeringar. Skillnaden mellan köp- och försäljningspriset är din vinst.

Det är förstås inte helt enkelt att göra vinst – särskilt inte när det handlar om kryptovalutor. Otaliga krafter bidrar till volatilitet i DOGE:s prislistor. Toppar och dalar dyker upp utan förvarning och utan uppenbar orsak. När du köper Dogecoin kan förra veckans köp på 500 euro vara värt 200 euro i dag – eller 50 euro.

Det gäller förstås inte bara Dogecoin. Det är problemet med spothandel, den investeringsstrategi där man bevakar marknaden och försöker tajma sina transaktioner i hög- och lågkonjunkturer.

Ingen är särskilt bra på det, inte ens i den relativt stabila världen av företagsaktier. Oförutsägbara faktorer påverkar priserna och de flesta dagshandlare förlorar pengar.

Så medan det finns en del spothandlare som köper och säljer DOGE enligt sina intuitioner, teorier och förutsägelser om Dogecoin-växelkursen, har andra en långsiktig syn med dollar cost averaging eller enkel hodl. 

DOGE:s värde stiger till skyhöga nivåer och sjunker till låga nivåer beroende på den internationella penningmarknadens dynamik, spekulationer om ändringar av statliga regleringar, tweets från miljardärer och kändisar och många andra faktorer. 

Det är oerhört svårt att tajma marknaden med tanke på alla dessa faktorer. Det är därför nästan alla dagshandlare förlorar pengar.

En ödmjuk början

Dogecoin skapades av mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer. Den lanserades den 6 december 2013.

Markus och Palmer skapade mynten som ett skämt. Insiders förstod att de parodierade de vilda hypade kryptovalutor som kom in på marknaden på den tiden. De hänvisade till Dogecoin som kryptovärldens första hundmynt.

Det har också visat sig vara det första myntet som bygger på en internetmeme. Det var för att beskriva Dogecoin som termen “meme coin” myntades. Det var logiskt, för innan Doge var en kryptovaluta var det en internetmeme med bilden av en Shiba Inu-hund.

Idag finns det över 100 memecoins, inklusive Shiba Inu, Baby Doge Coin, Degelon Mars, Pitbull, MonaCoin, Samoyedcoin, Pepe Cash, Dogs of Elon, DogeBonk, DOGGY, YUMMY, Garlicoin, DogeCash, Pepemon Pepeballs, Akamaru Inu, Akita Inu, Baby Santa Token, BlowFish, Safemoon, RoboApe och Floki Inu

Dogecoin överraskade branschkännare – och möjligen dess skapare – när den fick uppmärksamhet av seriösa kryptoinvesterare. Myntet stödjer ett aktivt onlinegemenskap och det har rankats bland de tio bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde.

Investera i Dogecoin

Många investerare tror att Dogecoin har en ljus framtid på lång sikt. Tokenens lojala anhängare är mycket engagerade i att använda, handla och främja Doge-visionen.

Dogecoin kan faktiskt blomstra på lång sikt. På kort sikt stiger och sjunker Dogecoin-växelkursen timme för timme, dag för dag – ibland dramatiskt. Denna marknadsvolatilitet gör Dogecoin-handeln knepig. Men om man tar ett steg tillbaka och tittar på det större sammanhanget är det tydligt att Dogecoin, liksom kryptovalutamarknaden som helhet, är en del av en långsiktig uppåtgående trend.

Lärande från det förflutna

Tänk om du hade köpt Dogecoin för en vecka sedan? För en månad sedan? Om du hade köpt DOGE för 100 euro, vad skulle du ha nu?

Det finns ingen anledning att konsultera kurstabeller. Kriptomats vad-om-kalkylator utför beräkningarna baserat på data som uppdateras dygnet runt. Kriptomat-kalkylatorn kan berätta exakt hur mycket din investering på 100 euro skulle vara värd idag, baserat på verifierade historiska prisuppgifter och växelkurser.

Kalkylatorn kan faktiskt utföra samma beräkningar för alla de över 350 kryptovalutor som du kan köpa och sälja hos Kriptomat. 

Kalkylatorn visar att trots den kortsiktiga prisvolatiliteten har krypto genererat betydande avkastning för långsiktiga investerare.

Ett av de bästa sätten att dra nytta av långsiktiga uppåtgående trender är att använda sig av Kriptomats funktion återkommande köp, som implementerar den allmänt använda strategin för genomsnittsberäkning av dollarkostnader för att minimera effekterna av marknadsvolatilitet och vända marknadsnedgångar till vinster. Kriptomats återkommande köp låter dig ställa in ett schema med regelbundna köp på vecko-, tvåveckors- eller månadsbasis. För priset av en daglig kopp kaffe kan du gradvis bygga upp din kryptoportfölj för att hjälpa dig att uppnå långsiktiga mål som att köpa en bostad, finansiera barnens universitetsutbildning eller leva en bekymmersfri pension.

Slutsatsen

Världen är full av kryptohandlare som har lärt sig den hårda vägen att det inte är enkelt att förutsäga höga och låga priser på kort sikt när det gäller kryptovalutor. De faktorer som påverkar Dogecoin-växelkursen är för många och obskyra för att kunna identifieras, än mindre spåras.

Men effekterna av volatiliteten minskar i jämförelse med den långsiktiga prisutvecklingen för Dogecoin. Det finns inga genvägar till vinster i kryptoinvesteringar, men många lyckliga Dogecoin-ägare har lyckats genom att tänka på sina meme-myntinnehav som en långsiktig investering.

Om Kriptomat

Grundades 2018, Kriptomat revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button