Skämt om låneansökningar som garanterat får dig att skratta – Roliga skämt

Många av oss hamnar ibland i situationer där vi måste ansöka om extern finansiering i form av lån. Dessa ögonblick är förstås allvarliga, så vi brukar ägna tid åt att jämföra lånevillkor och priser med 

banker, ansöka om lånelöften och förhandla med banker.

Men faktum är att var tredje svensk känner stress när dem tänker på bolån. Det kan vara tillrådligt att ta en kort paus under dessa stressiga situationer, och tänka på något annat under några ögonblick. Vi har listat några roliga skämt om låneansökningar i den här artikeln, så följ med oss!

Studenten till banken

Det är väldigt få i Sverige som inte tagit studielån för att finansiera sina studier. Ibland kan känslan vara ganska deprimerande när man tar examen från universitetet och börjar uppleva arbetslivet – och inser hur lite du får betalt i början av din karriär. Detta skämtet mellan banken och studenten träffar denna situationen i pricket!

Studenten till banken:

  • Tack för att ni tog mig igenom universitetet med hjälp av studielån…
  • Jag tror att jag aldrig någonsin kan betala tillbaka som ett tack er för hjälpen.

Ett lån till nästa lönedag

De flesta av oss har en vän som alltid har ont om pengar och behöver låna pengar av oss. Sedan får man jaga efter pengarna i flera månader – innan man ger upp. Ibland känns det som att vissa inte har en verklighetsbaserad uppfattning om hur det är att låna pengar ifrån andra personer.

Killen till bartendern:

En kille går in till sin vanliga bar och beställer en öl. 

 

Han frågar bartendern: “Helgen var tuff. Finns det någon chans att du kan låna mig 1000 kronor till nästa lönedag?”

Bartendern svarar: “Visst, Bob”, och räcker honom 1000 kronor. Han frågar vidare “När är din nästa lönedag?”

Kilen svarar: “Jag vet inte, det är ju du som har ett jobb!”.

Ett dåligt skämt, din lojalitet till bankerna 

Något som är ett dåligt skämt är vår extrema lojalitet mot våra banker. Många låntagare glömmer bort att jämföra bankerna mellan varandra, deras ränta, lånetid och går direkt till den första bästa banken. 

Men faktum är att lånelöftet kan skilja sig mycket mellan olika långivare. Av detta skälet bör du alltid använda jämförelsesajter som https://kreditval.se som listar marknadsledande banker och jämför dem mellan deras recensioner, avtal och räntor. Om du undviker att göra detta, så är den enda som skrattar bäst i dessa situationer – din bank!

 

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close