Roadtrip – upptäck nya guldklimpar!

Favoritlåten kör på repeat i högtalarna, vännerna eller familjen sjunger med från baksätet, energidrycken står i mugghållaren och roadtripen är i gång! Det kan kännas otroligt befriande att komma ut på vägarna och upptäcka nya fantastiska ställen. Här kommer några tips på destinationer i Sverige som du kan upptäcka med bil! Har du ingen bil? Inga problem, hitta en bra biluthyrning, välj vilken bil som passar dig bäst, och så är du klar till att komma ut på vägarna.

Norra Sverige

Vi börjar med norra Sverige. Denna del av landet bjuder på otroligt vacker natur och många härliga fjäll. En perfekt början är Abisko som ligger 95 km. nordväst om Kiruna. Det är här Kungsleden börjar, den 440 km. långa vandringsleden som leder till Hemavan i Västerbotten. I Abisko kan man både njuta av nationalparkens häftiga natur och ta linbanan till fjälltoppen och njuta av kvällssolen eller se norrsken, om årstiden är rätt. En annan favorit är såklart Ishotellet i Jukkasjärvi, ett helt hotell byggt i is. Icehotel 365 är öppet året runt och är ett otroligt populärt resmål, även internationellt.

Mellersta Sverige

En annan nationalpark som helt klart är värt ett besök är Fulufjällets nationalpark, i den nordvästra delen av Dalarna. Här hittar du Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär, som är 93 m. högt. Perfekt destination för att se natur och vattenfall. Lite längre söderut, men fortfarande i Dalarna, ligger Tällberg. Här hittar du gamla hus i trästockar, autentiska marknader och en fantastisk strand. Längre söderut har vi såklart Stockholm, och om du inte redan bor där, är det fantastiskt att uppleva Stockholms skärgård, oavsett årstid. En roadtrip hit är väldigt populärt. Du kan även lämna bilen och ta färjan ut till någon av alla de fantastiska öarna som Skärgården bjuder på.

Södra Sverige

Smögen på nordvästkusten är ett måste att uppleva! Eller varför inte utvidga din roadtrip till att köra längst hela västkusten? Oavsett vilken tid på året det är, så är det så fantastiskt att njuta av havet, klipporna och naturen. I städer som Göteborg, Varberg och Falkenberg är det även perfekt att uppleva staden och den mysiga stämningen som de ger. När du väl är nere i Skåne kan du antingen besöka Malmö, som är en väldigt härlig stad att strosa omkring i, eller köra till Äppelkusten på den östra delen av Skåne. Här finner du fantastiska sandstränder och mysiga städer. Om sommaren är det otroligt populärt till bad och sol, och på vintern kan du gå omkring och bara njuta av landskapet.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button