Köp billiga tyger – online

Sponsrad.
Idag handlar de flesta sina tyger online just för att det finns ett mycket stort sortiment. Vi är specialister på tygförsäljning och hos oss hittar du tyger i hög kvalitet i de flesta material, mönster och färger. Vi är en hobbybutik på nätet med ett vitt sortiment av inte bara tyger utan även garner och övrig hobbyverksamhet.

Vi erbjuder många andra tillbehör för din sömnad, symaskiner och sytillbehör eller annan hobby som till exempel mönster och material för stickning, virkning och broderier. Vi har också ett stort utbud av hobbytillbehör för de kreativa som till exempel olika DIY- kits, gips och gjutning, pärlor och smycken, bruks- och pyntföremål med mera. 

Välja rätt tyg

För att göra det lite lättare för dig att välja rätt tyg inför ditt nästa syprojekt så vill vi guida dig rätt i valet av tyg. Det finns ett antal olika tygkvaliteter i olika material, vi har de flesta i vårt sortiment av tyger på nätet.

Bomull: En naturprodukt och det vanligaste materialet för kläder. Tål hög värme, slitstarkt och inte många som har allergi mot bomull. Det kommer i många olika kvaliteter som till exempel jeans, canvas, manchester och frotté. Det är de olika vävningsteknikerna som ger tygkvaliteten olika namn. Bomull kan också vara i andra tygblandningar med andra material som till exempel i jerseytyg.

Linne: En naturprodukt från ull. Slitstarkt och hållbart. Tål både värme och ljus. Dock något svårt att tvätta då det lätt krymper. Har en vacker glans. Relativt dyrt. Ofta gör man tygblandningar av linne med bomull.

Viskos: Ett material i konstfiber, utvunnet naturmaterial från trämassa (gran). Förekommer oftast i tygblandningar med ull, lin, bomull eller polyester. Tyget kallas oftast för bara viskos oavsett tygblandning. Tyget skrynklar mindre, har ett naturligt fall och är mjukt. Tål inte hård tvätt och ska hanteras försiktigt i vått tillstånd.

Polyester: Ett material i konstfiber som till exempel används i framförallt olika tygblandningar som till exempel viskos, velour eller i blandningar med träningskläder med flera. Typiska polyestertyger kan vara rent polyestertyg, filttyg, polarfleece, soft-shell, tyll, friluftstyger och andra tyger.

Nylontyg: Eller Polyamid är också ett material i konstfiber. Slitstarkt och elastiskt. Säljs ofta under tygnamn som friluftstyger. Strumpbyxor är av nylon.

Elastan: Känner man igen som Spandex eller Lycra och är ett material i syntetfiber som är mycket töjbart och elastiskt. Används i olika tygblandningar med övriga fibrer. Till exempel finns elastan tillsammans med bomull i trikåstickat tyg. Elastan i tyg är typiskt för underkläder, bad- och sportkläder och i olika resårer.

Silke: Eller siden kommer från kokonger av silkesfjärilarna. Används till garn och tyg. Håller värme bra och har en vacker glans. 

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button