Komiker genom tiderna

Alla gillar att ha kul ibland och många älskar att antingen berätta en rolig historia – eller att roas av den och skratta i goda vänners lag. Ofta kan det vara svårt att komma ihåg en rolig historia även om man upprepar den för sig själv när man hört den och lovar sig själv att komma ihåg den. Då är det bra att ta till hemsidor som faktiskt kommer ihåg skämten och även har kategoriserat dessa. En bra historia passar överallt men du måste tänka på att anpassa den efter sällskap och plats. Läs mer om olika restauranger och andra ställen där man kan roa sig i gott sällskap.

Sveriges bästa komiker

Komiker har funnits i alla år men begreppet komiker kom mer eller mindre till när stand up comedy hade sitt genomslag i Sverige.Det är skillnad på att dra ett skämt runt midsommarlunchen, som du för övrigt får svar på varför vi firar på 24x7support.org, mot att stå ensam på scenen och underhålla en mer eller mindre kräsen publik. Detta kan kännas utlämnande och väldigt krävande – och inte som att dra ett skämt eller göra gåtor till barn, vilket du kan läsa om på webbkraft.se.

Svenska Standupgalan

Det finns många olika former av komedi och komedier, men vi har här valt att fokusera på de som är dokumenterat roliga – och detta då de vunnit första priset för standup komiker på Svenska standupgalan som går av stapeln varje år. Galan har funnits från 2002 och arrangerades först av Stockholm Comedy Club fram till 2013, men från 2014 och framåt anordnas den av Marcus och Fritte från standup-klubben Oslipat. 

Priserna delas upp i olika kategorier vilka består av:

  • Årets manliga komiker.
  • Årets kvinnliga komiker.
  • Årets nykomling.
  • Juryns hederspris som kan gå till både komiker eller en klubb.
  • Årets media, vilket är ett pris som delas ut till digitala medier som bidrar med humor i Sverige – detta pris gick tidigare under namnet Skrattstock.
  • Årets föreställning.

Vinnare på Svenska Standupgalan

Naturligtvis är det många som vunnit på galan då den pågått sen 2002 och har många kategorier. År 2021 blev det ingen gala så vi kikar på vinnarna på den senaste galan år 2020. 

Årets manliga och kvinnliga komiker blev Isak Jansson och Petrina Solange. Som bästa nykomling röstades Ina Lundström fram. Johan Glans fick juryns hederspris och årets media gick till “Det blev ingen CD” som är en dokumentärfilm av Jonas strandberg. “Född 1966” av Carl Stanley tog hem priset för årets föreställning.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button