Humorn utvecklas av tekniken

Annons

Alla gillar att skratta, men det vi skrattar åt har under åren har förändrats. En mängd olika saker gör att vår humor utvecklas, bland annat vår egen ålder. Något som också påverkar är den humor som vi utsätts för. Om vi inte upplever en viss typ av humor under livets gång, kan vi troligtvis inte heller uppskatta den typen av humor i framtiden.

Det gör å andra sidan ingenting, med andra ord är det okej att man har egna preferenser, när det kommer till vad som får en att skratta. Det kan ändå vara intressant att fundera över vad som får oss att skratta. De allra flesta skämt och skratt kräver knappast en ti 82 stats för att man ska förstå det. Andra skämt kan däremot vara mer komplicerade och kräva en viss kunskap inom ett ämne för att bli förstådda. Nedan kan du läsa mer om vad som påverkar vår humor.

Internet har förändrat mycket

Något som absolut har påverkat vår humor är internet. Med internet har vi tillgång till en mängd olika saker, bland annat videor. Genom dessa kan vi uppleva ny humor och det är enklare än någonsin för människor att få ut sina skämt och sin humor till andra människor.

YouTube är ett bra exempel på detta där du kan hitta underhållande material från miljontals människor. Samtidigt kan dessa människor tjäna pengar på sin underhållning genom reklamintäkter. Det är med andra ord enklare än någonsin att bli en underhållare, exempelvis ståuppkomiker.

Tekniken kopplar ihop människor inte minst genom vår humor som inte är något undantag. Det här är en enorm fördel för den som gillar att skratta, eller som gillar få andra människor att skratta. Dessa möjligheter hade vi inte heller för trettio år sedan, trots att det inte är alltför långt tillbaka i tiden.

Många uppskattar äldre humor

Något som också har blivit enklare med tekniken är att ta del av gammal humor. Idag kan du enkelt ta del av äldre underhållning, ståuppkomik och liknande genom internet. Du kan till exempel hitta detta direkt på videosidor, men även genom att använda tjänster för streaming.

Den här möjligheten hade vi inte innan internet, då fick man istället förlita sig på sin TV eller möjligtvis hyra gamla shower som man tyckte om. Det är mycket enklare idag och det allra mesta finns arkiverat för oss att ta del av på nätet, något som många uppskattar. Det finns ingen brist på människor som föredrar äldre underhållning, oavsett om det handlar om specifika TV-serier eller helt enkelt en äldre komiker som inte är aktiv idag.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button