Flytta själv eller anlita flyttfirma?

Du som någon gång har flyttat, du vet oftast att det är något som tar tid och energi. Det är ju liksom inte bara detta med att packa och packa upp. Det ska även bäras samt transporteras.

Det går att flytta på egen hand, med hjälp av vänner, eller så anlitar man en flyttfirma som tar hand om det hela. det finns så klart fördelar och nackdelar med båda alternativ, så för att välja rätt så reder vi ut vad de olika alternativen innebär.

Flytta på egen hand

Många tänker att flytta på egen hand, det är det billigaste alternativet. Men det beror ju på. det finns ju en del kostnader även här. Bland annat måste du ha en mindre lastbil eller kärra. Äger du ingen sådan så måste du hyra en. Därtill kommer det kostnader för drivmedlet. Det är ju även ett måste att du har körkort eller har någon som kan köra.

Sedan måste du även ha flyttlådor att packa i. därtill är det ett måste ha vänner som hjälper dig att bära. Det är svårt att klara av helt själv, i alla fall dina tunga möbler. Sedan gäller det att få in möbler och lådor i nya bostaden. Är det många trappor och ingen hiss så kan det bli tufft.

Flytta med hjälp av en flyttfirma

Om du väljer att anlita en flyttfirma Växjö, så kostar det så klart en slant. Men du får faktiskt använda dig av RUT-avdraget. Sedan finns det de flyttfirmor som låter dig låna flyttlådor och en del kan även assistera med att packa åt dig.

De största fördelarna med att anlita en flyttfirma är att flytten går mycket snabbt och smidigt. Oftast kan en flyttfirma ta allt i ett enda lass, då de har stora flyttbilar. Det gäller bara att boka en flyttfirma i mycket god tid.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button