Detta bör du tänka på om du vill testa på stand up

Om du tycker om skämt och humor så har du med största sannolikhet också sett en del standup i dina dagar. Om du tycker om att stå på scen och uppträda så kan standup vara någonting som passar perfekt för dig. Samtidigt så är det oerhört blottande att ställa sig på scen framför ett gäng främlingar och uppträda. 

Men alla stora komiker har börjat någonstans och om du är intresserad av att testa på standup så finns det några saker som kan göra det lättare att sätta igång. I den här texten delar vi med oss av några bra tips när du sätter igång med standup. På deark.se kan du läsa om standup komiker och deras resa till toppen.

Börja långsamt 

Ofta så har standup-klubbar ett tidsspann på hur lång tid som varje komiker får uppträdda på cirka fem minuter. Även om fem minuter kanske inte låter som jättelång tid så kan det kännas som en evighet på scenen. Att börja med två till tre minuter kan oftast kännas bättre till en början. Om du känner dig stressad av att stå på scenen så kan du vända dig till zenit-kultur.se där det finns tips kring hur man kan bekämpa detta

Filma dig själv på scenen

Detta är någonting som de allra flesta stand up komiker rekommenderar när man precis har satt igång. Antingen så kan du be en vän i publiken filma eller så sätter du upp en kamera på ett bord nära scenen. Till följd av detta så kan man se vad man gör bra och vad man gör dåligt och justera sitt nummer efter detta. Stand up tar lång tid att bli bra på och kräver ständig förbättring för att lyckas med över tid. Se därför till att du är föränderlig. 

Var inte rädd för att misslyckas

Att bara ställa sig på en stand up scen är oerhört modigt och det är inte särskilt ovanligt att man blir riktigt nervös innan man sätter igång. Ännu en sak som alla komiker ofta pratar om är att man kommer att bomba hur många gånger som helst under sin karriär, särksilt i början. Vissa skämt fungerar inte, man kanske helt enkelt kommer fel in i det, publiken är svår att få att skratta och mycket annat. På bananskal.se kan du ta del av mer berättelser kring svåra situationer och hur dessa bäst hanteras. 

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button