4 saker du ska vara uppmärksam på vid köp av batteri till din elcykel

Är du en av de många svenskar som har en elcykel, så kan det vara så att du är medveten om att du någon gång har användning för ett nytt elcykel batteri, då batterier med tiden dessvärre mister sin effektivitet. Står du inför att köpa ett nytt elcykel batteri, så kommer här 4 saker som du ska vara extra uppmärksam på när du köper ditt nya batteri.

1. Köp ett elcykel batteri med tillräckligt stor kapacitet

Det skulle vara riktigt irriterande att vara på väg hem från jobbet och så helt plötsligt få slut på ström på ditt elcykel batteri. Men om du inte köper ett elcykel batteri med tillräckligt stor kapacitet så är det faktiskt precis det som kan hända. När du köper ett elcykel batteri ska du därför vara uppmärksam på att det är nog med kapacitet så att du når att komma både fram till din destination och hem igen, och så kan du ladda upp batteriet igen.

2. Håll koll på att ditt batteri har den rätta spänningen

En annan grej som är viktig när du ska köpa elcykel batteri, är att det har den rätta spänningen, så att batteriet passar till systemet på din cykel. Några cyklar använder 24V batterier och det brukar framförallt vara de lite billigare samt äldre modellerna. Idag använder långt de flesta elcyklarna 36V batterier, men det finns också några som använder 48V eller 52V batterier. Se efter på ditt nuvarande batteri så att du kan se vilken av spänningarna ditt nya elcykel batteri ska ha.

3. Ett elcykel batteri ska ha den rätta passformen

När du ska ha ett nytt elcykel batteri så ska du också ha koll på om det har den rätta passformen till din cykel. Några elcyklar har ett batteri som ska monteras på pakethållaren, medan andra har ett rammonterat batteri, och hopfällbara cyklar använder också en särskild typ av batteri. Du kan därför inte bara köpa det första, bästa batteri när du ska välja ditt nya elcykel batteri, för du måste vara säker på att det passar till precis din cykel.

4. Välj ett elcykel batteri av bra kvalitet

Ska du välja mellan flera olika elcykel batterier så kan det helt säkert vara värt att köpa ett batteri av  bra kvalitet. Ett elcykel batteri med hög kvalitet kommer nämligen hålla i längre tid, hålla ström i längre tid eller fungera bättre under vintern. Det är skillnad på producenter, så vad du får ut av ett batteri av god kvalitet beror på vad du väljer, men det slår i alla fall inte fel när du väljer ett elcykel batteri från en bra producent.

Om du saknar ett bra elcykel batteri så kan du hitta det på Boxbike.se, som har hela 8 års erfarenhet av elcyklar. Där hittar du nämligen ett brett sortiment av batterier till elcyklar i alla former och det finns självklart också batterier med olika kapacitet och spänning. På Boxbike.se får du gratis frakt när du handlar för över 949 kr.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button